Categorieën
Nieuws

SPAR stopt met verkoop tabak op campusterreinen

In SPAR university verkooppunten op campusterreinen kan vanaf 31 mei geen tabak meer worden gekocht. SPAR is van mening dat het niet meer verkopen van rookwaren op hogeschool- en universiteitsterreinen past ‘bij een eerste stap richting een rookvrije generatie’.

Bij twee van de negen vestigingen van SPAR university werd al geen tabak verkocht en nu volgen ook de andere zeven winkels. SPAR university gaat hiermee ook de samenwerking aan met diverse commissies van Hogescholen en Universiteiten die zich steeds vaker aansluiten bij de wijziging van de Tabakswet. Hierin moeten alle schoolterreinen en dus ook die van HBO en WO per 1 augustus 2020 volledig rookvrij zijn. Het ‘super healthy-schap’ werd door SPAR university in april 2017 in de zevende winkel SPAR university bij de Radboud Universiteit in Nijmegen gelanceerd. Volgens SPAR bleek het schap waar alle gezonde producten bij elkaar staan gepresenteerd ‘een hit’ onder studenten. Inmiddels is het super healthy-schap een belangrijk onderdeel van de formule van SPAR university.

Ook buurt en enjoy
Vooruitlopend op het uitstalverbod dat in 2020 van kracht zal gaan, plaatst SPAR ook in de buurt en enjoy winkels de tabaks- en rookwaren uit het zicht. De tabaksmeubelen worden in het tweede kwartaal van 2019 afgesloten met deuren. De city winkels volgen later in 2019. SPAR university telt op dit moment negen winkels op universiteits- en/of hoge schoolterreinen.

Bron: foodclicks.nl