Categorieën
Nieuws

ABN AMRO wordt partner van Alliantie Nederland Rookvrij

ABN AMRO sluit zich aan bij de Alliantie Nederland Rookvrij. Daarmee is ABN AMRO de eerste Nederlandse bank die zich gaat inzetten voor een Rookvrije Generatie.

Eerder al besloten ABN AMRO en de Hartstichting samen te werken aan een rookvrije toekomst. Zo is ABN AMRO onder andere gestopt met kredietverlening aan de tabaksindustrie. Het partnerschap van de Alliantie Nederland Rookvrij is daarop een vervolg. ABN AMRO zet nadere stappen in het preventiebeleid dat zich richt op eigen medewerkers.

Floris Italianer, directeur van de Hartstichting en voorzitter Alliantie Nederland Rookvrij, is blij dat ABN AMRO zich verder gaat inzetten voor tabaksontmoediging en de Rookvrije Generatie. “ABN AMRO is hiermee een voorloper als het gaat om verantwoord bankieren en gedrevenheid in hun bijdrage aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Wij roepen andere banken en financiële instellingen op om dit voorbeeld te volgen. Dit is waar Nederland om vraagt.”

ABN AMRO CEO Kees van Dijkhuizen sluit zich daarbij aan: “ABN AMRO onderschrijft de ambitie van een Rookvrije Generatie waar de Alliantie Nederland Rookvrij naar streeft. Roken is een maatschappelijk probleem. We verstrekken al geen leningen meer aan producenten van tabak en beleggingen in tabak zijn uitgesloten bij beleggingsadvies en vermogensbeheer. Als vervolgstap sluiten we ons nu aan bij deze grote maatschappelijke coalitie en hopen we verder te leren van organisaties die hier ook actief mee bezig zijn.”