Categorieën
Nieuws

Reactie besluit pensioenfondsen te stoppen met investeren in tabak

Als Alliantie Nederland Rookvrij zijn we blij dat de vijf grootste pensioenfondsen nu allemaal zijn gestopt met investeringen in tabak.

Floris Italianer, directeur Hartstichting en voorzitter Alliantie Nederland Rookvrij: “Dit is een fantastische stap op weg naar een rookvrije generatie. Met jaarlijks zo’n 20 duizend sterfgevallen is roken de nummer 1 vermijdbare oorzaak van ziekte en sterfte in ons land. En wekelijks raken honderden kinderen verslaafd aan tabak. Dat pensioenfondsen hun investeringen stopzetten toont weer aan dat roken niet meer bij deze tijd hoort. Wie investeert in de toekomst, weet dat tabak daar niet meer bij hoort. Wij hopen dat andere pensioenfondsen en beleggers in tabak snel volgen.”

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ is een initiatief van het de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Met een groeiend aantal partijen en personen werken ze toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Dat lukt als iedereen samen het goede voorbeeld geeft en de omgevingen waar kinderen komen rookvrij maken. Iedereen kan iets doen. Zo gaan we samen op weg naar een Rookvrije Generatie.