Categorieën
Nieuws

GGD Amsterdam rookvrij

Een rookvrije omgeving past bij een plek waar mensen komen om hun gezondheid te verbeteren. Daarom is de GGD Amsterdam vanaf 31 mei 2019 (Wereld Niet Roken dag) volledig rookvrij.

Waarom een rookvrije GGD?

De schadelijke effecten van roken zijn bekend. GGD Amsterdam heeft graag als gezondheidsorganisatie het goede voorbeeld. Het rookvrij maken van zoveel mogelijk plekken in de stad is een grote stap in de goede richting. Als GGD Amsterdam dragen we hier uiteraard aan bij.

Wat zijn de afspraken?

Alle terreinen van GGD Amsterdam zijn rookvrij, alle binnenruimten zijn rookvrij en er zijn geen rookruimtes. Iedereen houdt zich aan de afspraak om niet te roken op het terrein: werkgever, werknemers, vrijwilligers, klanten, bezoekers en leveranciers. Dit geldt ook voor het gebruik van de e-sigaret en varianten hiervan.

We doen het samen

De gemeente Amsterdam is aangesloten bij de Rookvrije Generatie. Daarnaast maakt GGD Amsterdam deel uit van het Amsterdams Rookalarm. Dit netwerk van zorgorganisaties stimuleert maatregelen die bijdragen aan een rookvrij Amsterdam. Kijk op de website voor meer informatie over het Amsterdamse tabaksontmoedigingsbeleid.